Sro-čky musia do konca septembra aktualizovať a potvrdiť údaje v obchodnom registri

Do 30.09.2022 musí mať každá spoločnosť s ručením obmedzeným v obchodnom registri zapísané identifikačné údaje, ako rodné čísla alebo dátumy narodenia konateľov a spoločníkov. Tieto údaje doposiaľ nebolo potrebné zapisovať. Za nesplnenie uvedenej povinnosti hrozí spoločnosti pokuta do výšky 3 310 EUR.

Povinnosť zápisu identifikačných údajov zaviedol zákon č. 198/2020 Z. z. a s tým súvisiace právne predpisy. „Fyzické osoby oprávnené konať v mene zapísanej právnickej osoby sú povinné v návrhu na zápis doplniť iný identifikačný údaj, ak rodné číslo nie je v SR pridelené pri štatutárnom orgáne alebo pri členovi štatutárneho orgánu, vedúcom organizačnej zložky podniku, prokuristovi, členovi dozornej rady a pri likvidátorovi alebo správcovi na výkon nútenej správy. V časti týkajúcej sa spoločníkov sú povinné doplniť v prípade fyzických osôb dátumy narodenia a rodné čísla alebo iné identifikačné údaje, ak rodné čísla nie sú v SR pridelené a v prípade právnických osôb identifikačné čísla, ak sú pridelené“.

Na tejto stránke sa dočítate viac a nájdete aj video návod pre vykonanie zmeny:

https://www.podnikajte.sk/obchodne-pravo/doplnenie-udajov-do-obchodneho-registra-do-30-9-2022

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

twenty − 17 =

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.