Potrebné kroky po zavedení novej Medzinárodnej klasifikácie chorôb

Vážené kolegyne a kolegovia.

V  úvode môjho listu Vám  všetkým želám šťastný a úspešný rok 2023 v mene svojom, aj v mene výboru ZSOL.

Mnohí z Vás ste zrejme na dovolenke,  avšak informácia , ktorú Vám potrebujem tlmočiť, je pre všetkých , ale hlavne tých, ktorí aj v týchto dňoch pracujú, veĺmi dôležitá.

Možno ste už zaregistrovali, že od 1.1.2023 platí nová Medzinárodná klasifikácia chorôb,  podĺa ktorej boli aj v oftalmológii niektoré diagnózy zrušené a nahradené inými, aj s novými číselným kódmi diagnóz.

Je preto potrebné, aby ste si bezodkladne urobili nový upgrade svojho ambulantného programu , tak, aby ste mali najnovšiu verziu s platnými novými kódmi diagnóz. V tom prípade Vás  program pri zadávaní pacientov , ktorí už u Vás boli na vyšetrení  upozorní na chybnú diagnózu prenášanú v záznamoch z minulosti a pri zadávaní nových pacientov Vám umožní výber diagnóz z platnej MKCH.

V prípade, ak budete pracovať so starou verziou, tieto informácie nezískate, pacienti potom môžu mať  zadané chybné diagnózy  a následne potom nebudú akceptovaní pri zúčtovaní zdravotnými poisťovňami. Zároveň  sa Vám nebude dať odoslať erecept.

S pozdravom,

MUDr. Krištofovičová Adriana, v mene výboru  ZSOL

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 − seven =

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.